Financial Peace

Wie wil dat nou niet? Het is helaas niet voor iedereen een mogelijkheid. Het begin is een goede blik werpen op jouw eigen financiën op dit moment. Hoe heb je alles geregeld? Wat kosten jij en eventueel jouw  gezin per maand? Heb je de beste deals? Gooi je geld weg omdat je te druk bent en geen tijd of zin hebt om er naar te kijken. Meerdere  bedrijven en dienstverleners hopen daar op en koesteren hun slapers.

Als je dan duidelijk hebt wat er bij jou binnenkomt en uitgaat is de volgende vraag: wat wil je?Wat is geld voor jou? Status, zekerheid, vrijheid of totaal onbelangrijk. Wat was jouw geldverhaal vroeger en wat voor een uitwerking heeft dat nu nog op jou? Was er te weinig en loop je rond met het gevoel dat je eigenlijk altijd te kort komt en recht hebt op meer.  Of was er altijd genoeg en ben je opgegroeid met het vertrouwen dat het altijd wel goed komt. Het is al gebeurd, dus daar kan je niets meer aan veranderen, maar het geeft vaak wel een verklaring waarom je een bepaald gevoel bij geld hebt.

Al naar gelang van jouw huidige leven, gezinssituatie, beroep  en jouw dromen voor de toekomst kan je je een beeld vormen over wat je nu en later zou willen. Wat of hoeveel heb je daar eigenlijk voor nodig? Voor sommige dingen heb je misschien helemaal niet zo veel geld nodig en kunnen al gehaald worden met wat creativiteit of door tijdelijk zaken aan te passen. Soms kun je een plan maken om datgene dat jij echt, echt, echt wil doen in jouw leven toch te behalen. Als je het maar opknipt in stukjes. Door er eens goed naar te kijken blijkt het misschien toch haalbaar. Niet meteen, maar misschien over 10 jaar tijd of eerder….

De vraag “Wat zou jij doen als je de staatsloterij wint?” is een mooie manier om te kijken hoe en of jij jouw leven zou aanpassen. Ik hoop voor jou dat het niet al te veel is, want dat betekent dat je jouw leven nu al leeft zoals je zou willen en doet wat je wil doen. Een klant van mij riep laatst uit “Ik heb nu financial Peace, wie wil dit nu niet!”. Niet dat alles zeker is. Sterker nog,  ze staat op het punt een grote uitdaging aan te gaan, maar ze doet het bewust en met groot enthousiasme.

Ik wens jou ook Financial Peace voor 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *