Big Magic

Ik heb net het boek BIG MAGIC gelezen van de schrijfster Elizabeth Gilbert. De kunst van creatief leven. Naast haar leuke, vlotte schrijfstijl heeft zij mij ook kunnen inspireren. We willen allemaal op zijn tijd (of vaker) nieuwe dingen proberen, mooie zaken creëren, zakelijke of persoonlijke doelen bereiken in ons leven.

Ik ben er erg goed in om op de bank te dromen hoe ik dat dan allemaal ga doen, morgen of overmorgen….of? Uitstellen doen we allemaal wel eens en daar is ook niets mis mee. Dromen moet kunnen. Niet alles hoeft of kan meteen. Maar het blijft een feit dat als je niets doet er ook vaak niets gebeurt. Het is soms gewoon eng om iets nieuws te beginnen, een verandering door te voeren. Kan ik het wel? Wat vinden anderen er van? Lukt het wel? Ik moest dan ook erg lachen om de suggestie om je angst uit te nodigen mee te gaan en een speech te geven. Lees onderstaand de speech van Elizabeth Gilbert aan haar angst:

angst

Het is soms ook gewoon prettig om zaken te bespreken met iemand. Angst verdwijnt of wordt kleiner als je hem uitspreekt. Beren op de weg blijken schattige konijntjes of zijn inderdaad zulke grote beren dat je maar beter een andere weg kunt in slaan…of even een zijpad. Maar als je niet gaat lopen dan zal je het niet weten, dus laten we gaan……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *